Igrač KK Cibona Dario Šarić ponovno je obukao majicu Lino višebojca za koju ga vežu uspomene iz osnovne škole.

 

Prije sedam godina Dario je pobijedio na natjecanju u svojoj školi u Šibeniku i stekao pravo nastupa u  finalu koje je te godine održano u Koprivnici.

"Bilo je prelijepo! Družio sam se s vršnjacima iz cijele zemlje,a mogućnost upoznavanja s poznatim sportašima poput Balića, Arapovića, Červara, Drviša, Vlade Šole, Petike i ostalih za mene i ostale osnovce bila je prava senzacija. Na žalost nisam pobijedio, od mene je bio bolji dečko iz Dubrovnika i to me uvijek malo 'žuljalo'. Po horoskopu sam ovan, to me guralo da još više treniram, razvijam svoj talent i težim uspjehu. I eto uspio sam kao gost sportaš doći na Lino višebojac."  - uz osmijeh na licu objašnjava mladi košarkaš za kojim se jagme najbolje europske momčadi.

Od samog početka kada ga je Lino uveo u dvoranu do kraja višebojca kada je strpljivo dijelio stotine autograma, Dario je uživao u druženju s djecom. Pomagao je u potezanju užeta, asistirao u košarci, pogađao obruč s centra terena, hrabrio natjecatelje u osvajanju bodova, jednostavno se igrao kao malo dijete.

Uz Daria Šarića na Lino višebojcu u OŠ Lučko u Zagrebu gostovale su i dvije mlade izuzetne sportašice: tenisačica Ana Konjuh, koja je nakon osvajanja dvije krune  na Grand Slam Turniru u Melbournu trenutno najbolja juniorka svijeta i jahačica Antea Šimleša ,koja je u izboru sportaša godine osvojila trofej fair play za 2012. godinu.
Njihov dolazak oduševio je 800 učenika koji su glasnim navijanjem, pjesmom i pljeskom popratili sve što se dešavalo na parketu dvorane.

Posebno su bučno bodrili svoje predstavnike Anu Mariu Jagar, Luciju Kerhač i Martina Delibosa koji su imali priliku za ogled sa sportskim gostima, a dlanove nisu štedjeli ni nakon što je svoje viđenje svijeta pročitala Lucija Štambuk.
Najglasniji su bili kada su na postolje stali Stjepan Anđelić, najmanji i najmlađi višebojac koji je osvojio 140 bodova i Leonarda Nikić (120 bodova) iz šestog razreda, koja je u pripetavanju nadmašila Niku Vajdić i Katju Jurišić.

"Idemo s vama na finale!" - vikali su osnovci iz Lučkog, predvođeni najboljom navijačkom skupinom, učenicima 2a razreda koji su osmislili nastup u duhu Valentinova.
Organizatori su im naravno odmah uputili i pozivnicu, jer uz navijače iz Lučkog svaka priredba postaje bolja.

Galerija slika na Flickru!