Osnovna škola prof Blaža Mađera iz Novigrada Podravskog koju pohađa 210 učenika, ubraja se među manje škole uključene u projekt Lino višebojac.

Po onome što je pokazala zasigurno se može ubrojiti među najveće.

Organizacija, navijačka atmosfera, sportski rezultati, transparenti, maske - bili su na najvišoj razini. U dvorani je bilo toliko bučno kao da najmanje 500 navijača bodri svoje sportske junake; crtežima s Linom u glavnoj ulozi nije bilo broja; osvanuo je čak i veliki kaširani model medvjedića; a u čast Lino višebojca učenici prvog razreda priredili su simpatični igrokaz.
A tek  sportaši: borbeni, željni pobjede, ali izrazito fair ponašanja, bodrili su jedni druge, radovali se svakom osvojenom poenu, zajedno slavili one najbolje.

Posebno su uspješne bile djevojčice, koje su vrlo precizno pogađale i rukometni i nogometni gol te košarkaški obruč. Na kraju su dvije od njih - Ivana Kirilenko iz šestog razreda i Leonarda Šenvald iz osmog imale po 150 bodova. Za pripetavanje su odabrale rukomet i, uz bučnu podršku s tribina, u prvoj seriji svaka je zabila po tri penala, da bi u četvrtom pokušaju Leonarda promašila gol. Mala, nasmijana Ivana sretno je podignula ruke u kojima se uz pobjednički pehar našao i plišani medvjedić Lino, a Leonarda joj je prva čestitala. Na pobjedničko postolje stao je i Robert Ćorić, učenik šestog razreda, koji je osvojio 140 bodova.

Nagrade su im predali vrhunski  mladi sportaši koji su djeci zbog svojih rezultata i ponašanja istinski uzori.
To su bili: Marta Žderić, golmanica RK Podravka Vegeta i državne reprezentacije; Valentina Pereglin, svjetska juniorska prvakinja u samostrelu pield i treća juniorka Europe u gađanju zračnim pištoljem; Ivan Lončarić hrvač Podravke i član hrvatske reprezentacije i: Dario Čanađija, igrač Slaven Belupa i mladi reprezentativac.

Marta, Ivan, Dario i Valentina uključili su se i u razne igre s malim višebojcima.
Tako se Marta ogledala u izvođenju penala s Karlom Slamić iz šestog razreda, Dario je morao priznati da je u nogometnim penalima od njega bolji mladi nogometaš Drave Branimir Mićurin, Valentina je trčala štafetu za ekipu petih i osmih razreda, a Ivana su na strunjači dočekala čak dva protivnika - učenik Stjepan Šimunić i nastavnik Nikola Dorčec.
Svi su se odlično zabavili i postali dio nezaboravnog dječjeg svijeta, baš onakvog kakvog je u svom radu opisao učenik šestog razreda Tadej Šenvald.

Galerija slika s natjecanja