Uz četiri rijeke kroz Karlovac je u četvrtak, 24. siječnja protekla i peta, prepuna dječjeg poleta i veselja. Učenici OŠ Grabrik po drugi su puta izabrani za domaćine Lino višebojca i u brojnim dječjim srcima oživjela su sjećanja na nezaboravno događanje koje su im priredili Podravka i Sportske novosti.

Stoga su s puno žara prionuli izradi plakata i transparenata, kante i razne kutije pretvorili su u bubnjeve, lica su iscrtali crveno-bijelim bojama, zapjevali navijačke pjesme i bučno dočekali svoje goste Mateju Kunović - treću juniorka svijeta u taekwondou i najbolju sportašicu Karlovca u 2012. godini, nekad učenicu njihove škole; gimnastičara Marija Možnika - europskog viceprvaka za 2012. godinu i Mirandu Tatari, kapetanicu hrvatske rukometne reprezentacije i RK Podravka Vegeta. Pljeskali su im dugo i glasno, baš kao i medvjediću Linu kojemu su se oni najmlađi odmah bacili u naručje.

Navijanje nije utihnulo ni jedne minute izuzev one za koju je zamolio odlični voditelj Roberto Anić  kako bi osmašica Katarina Kotić pročitala svoj nagrađeni literarni rad. Svaki osvojeni bod dočekao je pravi urnebes s tribina, a navijači su posebnu čestitku uputili hrvatskim rukometašima koji su dan radije izborili važnu pobjedu protiv Francuske.

Rukomet je u Karlovcu posebno omiljen sport, pa je Miranda Tatari morala podijeliti stotine autograma, a njen dolazak posebno je usrećio mladu polaznicu tamošnje rukometne škole Miu Teskera koja igra na istoj vanjskoj poziciji. Osim u rukometu Mia je prednjačila i u ostalim sportovima, pa je na kraju stala na pobjedničko postolje. Tu joj se pridružio Thomas Valentić učenik šestog razreda koji je u pripetavanju u nogometu pobijedio dvije godine starijeg i fizički dvostruko jačeg Renata Milovca. Iako je u početku njihov ogled nakon što su u redovnom natjecanju osvojili po 140 bodova, ličio na susret Davida i Golijata, mlađi dječak je bio precizniji u izvođenju penala.
Renato se pokazao kao fair igrač i malog je pobjednika podigao na svoja ramena. Obojica su zaslužila veliki pljesak baš kao i izazivači sportskih gostiju Iva Dimnjaković i Antonio Horvatić, te cijeli 6a razred koji je kao najbolja navijačka skupina nagrađen Lino pillowsima.

Uoči Lino višebojca održano je i predstavljanje Podravkinog projekta zdravih jelovnika u školskim kuhinjama koje je privuklo brojne ravnatelje i kuhare iz karlovačkih škola.
Uz voditeljicu projekta Davorku Gajari o važnosti pravilne prehrane u dječjem razvoju govorili su i Marijo Možnik, Miranda Tatari i Mateja Kunović čije su se poruke o značenju konzumiranja voća i povrća, cjelovitih žitarica te redovitom bavljenju sportskim aktivnostima posebno dojmile učenike okupljene na predstavljanju. Uz predavanje velik učinak na saznanja o zdravoj prehrani imala su i jela koja su za degustaciju priredili Podravkini promotori kulinarstva.   

S obzirom da se i u Karlovcu pokazalo da kombinacija dva Podravkina projekta -  poticanja zdrave prehrane u školskim kuhinjama i sportskih aktivnosti kroz Lino višebojac odlično funkcionira, slična priča ponovit će se već u Novoj Gradiški gdje je 31. siječnja domaćin OŠ Mato Lovrak.

Galerija na Flickru