Kao jedna od škola koja je među prvima otvorila svoja vrata zajedničkom projektu Podravke, Sportskih novosti i HT, OŠ Dr Jure Turića iz Gospića dobila je mogućnost da po treći puta ugosti Lino višebojac. Tu šansu učenici su uz podršku nastavnika i roditelja iskoristili na najbolji mogući način. Pomno su pripremili navijačke rekvizite, ispisali brojne transparente, oslikali svoja lica, uvježbali lijep folklorno- glazbeni  program i što je najvažnije s velikim žarom izborili mjesta u ekipama za višeboj.


Posebno su puno spretnosti, želje za pobjedom i veliku borbenost iskazali oni maleni- učenici od prvih do četvrtih razreda koji su vrlo žustro potezali uže, brzo trčali i vješto skakali u vrećama. Doduše, tu i tamo netko se poskliznuo na parketu, ali uz bodrenje s tribina  ustajalo se brzo i trčalo dalje.

Pomoć su im pružale dvije iskusne sportašice- bivša atletičarka i sadašnja direktorica Hanžekovićevog memorijala Ivana Brkljačić i članica KK Gospić i hrvatske reprezentacije Ivana Jurčević.

Ivana Brkljačić česta gošća Lino višebojca, jednostavno nije mogla propustiti ovo događanje u svom gradu i školi koju je i sama nekoć pohađala, a Ivana Jurčević i kao sportašica i kao majka željela je dati podršku djeci koja uživaju u sportskim događanjima. Stoga su se obje Ivane naprosto razletjele terenom, podržavale svaka svoju ekipu, te asistirale u natjecanjima iz košarke i rukometa. Tu su dočekale i izazov navijača. Košarkašica  se jasno našla ispod obruča, a protivnica joj je bila Katarina Rukavina koja, vjerojatno zbog treme, unatoč bučnoj podršci iz gledališta, nije uspjela postići ni jedan pogodak. Tako je pobjeda pripala profesionalki, a učenica sedmog razreda utješila se poklonom Lino medvjedića. Atletičarka Brkljačić imala je pak teži zadatak, jer joj je na ogled u rukometu izašao talentirani sedmaš Ivan Mudrovčić, koji je najprije obranio sve njene udarce, a potom ljevicom precizno pogađao gol. I Ivan se osladio paketom Podravke baš kao i Tea Šimunović učenica šestog razreda koja je napisala lijepe stihove o svijetu bez ratova i gladi.

Slatku nagradu - vrećice Lino višebojac pilowsa, osvojili su učenici 1.c koji su proglašeni za najbolju navijačku skupinu koja je uz najbolje maske imala i najljepši transparent.  

Najveće ovacije doživjeli su pobjednici u višeboju Ante Troskot i Petra Pezelj, oboje učenici 8 e razreda koji su kao po dogovoru osvojili po 140 bodova.

Cijeli veseli događaj zabilježili su i naši fotoaparati. Pogledajte fotografije u galeriji.