Nastavnici su ih obavijestili da im u goste dolaze čak dva olimpijska pobjednika i željno su očekivali Samira Barača i Giovannija Cernogorza, no ipak su se propitivali je li to doista moguće, hoće li doći baš oba vrhunska sportaša? I tko će ih dovesti? Kada je medvjedić Lino u sportsku dvoranu uveo proslavljenog vaterpolistu i zlatnog strijelca, dječjem veselju nije bilo kraja. Prolomio se pljesak, zagrmjeli bubnjevi, glasno odjeknule trube, skandirala su se imena sportaša, a četvrti a i b razred neumorno su  lupali svojim žlicama u limene zdjelice. Oni su za Lino višebojac osmislili posve originalni nastup. Svi su oko vrata vezali „slinčeke“ s likom Lino medvjedića, omiljenom medvjediću napisali su i pjesmu i kao notni materijal iscrtali je na veliko platno, a u instrumente su pretvorili svoj pribor za jutarnji obrok Lino Čokolina. Iako naviknuti na tople dočeke nakon osvajanja zlatnih olimpijskih, europskih i svjetskih medalja, Samir Barač i Giovanni Cernogoraz bili su ganuti silinom dječjih emocija.

Ovako nešto je teško zamisliti, nisam očekivao toliko veselja, takvu pozitivnu atmosferu, tako dobru organizaciju- nekoliko je puta ponovio uzbuđeni Giovanni koji je svojom sabranošću pri osvajanju olimpijskog zlata u trapu zadivio sportski svijet.

Samiru Baraču na njegove riječi samo se širio osmijeh na licu, ipak je on već prekaljeni Lino višebojac, pravi ambasador ovog projekta Podravke, Sportskih novosti i HT-a. Pomagao je na košarci, hrabrio svoju ekipu petih i osmih razreda koja u grupnim igrama nije uspjela osvojiti ni bod, ali je od kapetana vaterpolo reprezentacije Hrvatske naučila kako se sportski treba podnijeti poraz. Samir je kao pravi kavalir dozvolio svojoj izazivačici Meliti Vodopija iz osmog b da ga pobijedi u slobodnim  bacanjima. Giovanni pak gotovo nije imao šanse u ogledu s Nikolom Cinićem, učenikom šestog razreda, jer je mali nogometaš lokalnog kluba tri puta za redom oštrim i preciznim udarcima gotovo rasparao mrežu.

Svoje sportske talente pokazali su i Lino višebojci, posebice dječaci kod kojih su na kraju dva natjecatelja, oba iz šestih razreda, imala po 150 bodova. Jure Černeha je u rukometnom pripetavanju bio uspješniji od Petra Tomišića, pa će on uz Emili Vivoda, koja je u dodatnom natjecanju nadmašila Bornu Greblo, zastupati svoju školu na velikom finalu. Jure će se tu naći u dvostrukoj ulozi, jer je osim sportske dobio i pozivnicu za nastup sa školskim bendom „Error“ koji je oduševio svojom interpretacijom pjesme Parnog valjka. Dečkima iz benda pridružit će se i darovita pjevačica Klara Havić, pa je finalistima zagarantirana dobra zabava.

Na plasman u finale računa i Ela Pahor koja je napisala pravi esej o dječjem svijetu u kojem caruje Čokolino. Zapravo na finale se pakira gotovo cijela škola, spremit će pažljivo neke nove kostime, pjesme i svoje transparente među kojima je Podravkin direktor regije Istra Ivan Kolić posebno pohvalio one posvećene Vegeti, Podravka juhama i Lino dječjoj hrani.

Zaslužili su da budu tamo, baš kao i zvjezdice iznad desetki za organizaciju, atmosferu, maske, oglasne ploče. Svima u OŠ Vazmoslava Gržalje veliko HVALA. 
Kako nam je bilo možete vidjeti i u fotogaleriji.