U goste im je Lino doveo čak četvero vrhunskih sportaša, legendarnog Dudu Šimenca proslavljenog vaterpolista i sportsku obitelj Radoš, redom svi vrhunski tekvandoaši - tatu Ivana osvajača prve europske medalje za Hrvatsku, dvostruku europsku prvakinju Ivu i sina Ivana koji kreće stopama starije sestre.

Natjecanje je otvorio ravnatelj škole Robert Munđer, dok se škola predstavila nastupom folklorne skupine i nastupom školskog zbora. Sportska dvorana bila je prepuna razdraganih navijača koji su s nestrpljenjem čekali da natjecanje počne. Mnoštvo transparenata i maštovite maske prikazivali su vedrinu i sreću koja je stigla s Lino višebojcem. Velika crveno bijela srca 4. c razreda najviše su se isticala što je Lino posebno nagradio svojim Lino pillowsima. Da navijanje nije lako rekle su nam i učenice 5. d razreda koje su izgubile glas do kraja Lino višebojca, ali kako kažu Lana, Jana i Karla nije im žao jer ih je Lino najbolje čuo među 650 učenika i nagradio.

Da je njegov svijet velik, šaren i lijep baš kao Lino višebojac poželio je i opisao u literarnom radu „Svijet po mom“  Gabriel Jagotić iz 3.c.

Sportsko natjecanje bilo je borbeno i napeto. Dvadesetčetvero natjecatelja dalo je sve od sebe kako bi se uspeli na pobjedničko postolje. Zaslužene pehare i plišane Lino medvjediće ponosno su pod kišom konfeta podigli Leonarda Brkić i Božidar Nikolić, učenici 7. razreda.

Slast pobjede osjetili su i Nino Franjković, Petra Klarić i Lorena Beber pobjedivši u sportskom izazovu sportske goste.