Iako je nakon bogate profesionalne karijere sport zamijenio posve drugim poslovima, poziv na sportsko druženje sa osnovnoškolcima nije mogao odbiti. Ivan nam je rekao kako ne voli gubiti, ali to mu nije pomoglo protiv dvoje spretnijih izazivača iz publike petašice Anđele Pedišić i sedmaša Ante Culića u izvođenju rukometnih sedmeraca.  Bez obzira na poraz, Ivan je osvojio simpatije cijele škole, a naročito učenika 2 razreda koji su osvojili nagradu za najbolje navijače. Za svoj trud nagrađeni su i učenici Područne škole Sv. Petar koji su napravili najljepše transparente, a nagradu za najbolju masku zasluženo je dobila Bruna Dukić.

Snove o uspješnoj sportskoj karijeri počeli su sanjati i Luna Baričić iz petog razreda i Josip Galešić učenik šestog razreda koji su osvojili najviše bodova. Oboje odlični učenici, koji ipak malo više od školske klupe vole sport što su pokazali i na terenu.

Dan za pamćenje doživjela je  i Sara Baričić, učenica 8 razreda koja je napisala najbolji literarni rad na temu „Svijet po mom“.