S velikim oduševljenjem dočekali su ga njegovi bivši nastavnici i sadašnji učenici kojima je Marko istinski sportski uzor.

U povratku u školske dane pomogli su mu nešto iskusniji sportski velikani - višestruka svjetska rekorderka i izbornica ženske kuglačke reprezentacije okićene titulom svjetskih prvakinja Željka Orehovec i rukometaš Spačve i reprezentacije BiH Slaven Šijaković. Zajedničkim snagama sportski gosti pružili su osnovcima podršku u iskazivanju sportskih vještina, kreativnosti i iskrene dječje radosti.

Uz navijače među kojima su se s maštovitim transparentima isticali učenici 3 b te prvašići u crveno-bijelom kockastim izdanju, za to su zaslužne odlične cheerleadersice, spretni izazivači iz publike Niko Šarac i Lucija Šimleša, najbolje maske Lana Vidaković i Dora Domaćinović te Ena Čopćić čiji je opis bezbrižnog dječjeg svijeta ganuo sve prisutne. I nadasve sportaši koji su s velikim žarom i s puno pobjedničkog duha pucali na gol, trčali, skakali u dalj, vukli uže... Vidjelo se to i na bodovnoj listi na kojoj je uz ime Ive Tučeka, pobjednika u konkurenciji dječaka, pisalo 160 te uz ime najbolje kod djevojčica, a to je bila Tea Kajkić, 140 bodova. „Ozbiljno konkuriramo za pobjednička postolja u finalu“, najavili su vinkovački višebojci koje će u Koprivnici pratiti i autobus navijača.