Bezglutenska prehrana kod djece posljednjih je godina sve raširenija, bilo zbog potrebe za takvom hranom zbog celijakije, odnosno preosjetljivosti na gluten, ili zbog stava roditelja kako su proizvodi bez glutena zdraviji i bolji za djecu. No, ponekad se takvog načina prehrane nije lako pridržavati pa je Podravka, prateći upravo spomenute trendove, asortiman obogatila dvjema vrstama bezglutenskih žitarica za djecu: Lino Honey rings i Lino Choco caramel.

Lino žitarice bez glutena proizvode se u posebno izgrađenom i certificiranom pogonu gdje su u potpunosti stvoreni uvjeti proizvodnje bez glutena. Vrhunsku kvalitetu dokazuje i licencirana oznaka prekriženog žita, pa roditelji mogu u svakom trenu biti sigurni da djeci daju ukusan i kvalitetan obrok koji ne sadrži gluten.

Lino Choco caramel flakes i Lino Honey rings su multigrain žitarice koje se sastoje od riže, kukuruza i kvinoje. Sadrže vitamine B skupine i vitamin C te su izvor željeza i kalcija, a dolaze u pakiranju od 225g. Lino Choco caramel flakes su ekstrudirane žitarice sjajnog okusa karamele i čokolade, a najmlađe će oduševiti i zabavni i slasni Lino Honey rings, ekstrudirane žitarice u obliku prstena s okusom meda. Ove nove žitarice izuzetno su ukusne, mirisne i hrskave, sjajno se uklapaju u doručak prelivene mlijekom ili jogurtom, a ništa manje slasne i privlačne nisu kao grickalice za kojima djeca i odrasli mogu posegnuti u bilo koje doba dana.  

Nove Lino žitarice bez glutena su ukusne, ali i zabavne. Potražite igru s druge strane pakiranja

Svima dobro znan medvjedić Lino zna da su, osim zajedničkog doručka, važna i obiteljska druženja te projekti poput crtanja, rješavanja zagonetki i društvenih igara. Stoga je osmislio zabavne igre za djecu i roditelje koje možete pronaći na stražnjoj strani pakiranja vaših novih omiljenih Lino žitarica. Dok grickate medene Lino Honey rings, odmjerite snage u igri TKO PRIJE - NJEGOVA ZDJELICA. Pomoću kocke svojom najdražom figuricom pokušajte, kroz polja raznih žitarica, stići do omiljene zdjelice prije ostalih igrača. Lino Choco caramel žitarice na pakiranju kriju mozgalicu nazvanu PRONAĐI ME. Zadatak je kretati se po slovima u dozvoljenim smjerovima i pronalaziti nazive žitarica s popisa kako biste otkrili skrivenu žitaricu. Zabavno, zar ne?

Prehrana bez glutena ne znači nužno i odricanje pa smo uvjereni kako će u novim ukusnim Lino žitaricama bez glutena bezbrižno uživati i mališani i roditelji, dok će istovremeno grickanje i igranje osigurati zabavu uz brdo smijeha. Dobar tek!