Šesto izdanje Znanstvenog piknika održat će se u kompleksu filmskih studija Jadran filma u Zagrebu od 26.-28.05.2017., u organizaciji Udruge profesor Baltazar, Zadruge ZEZ i Mreže popularizatora znanosti. Program će trajati svakoga dana od 10 do 17 sati.

Očekuje se preko 30.000 posjetitelja, organizirani su dolasci osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, a manifestacija je namijenjena i obiteljima s djecom.

Besplatan ulaz uz Lina

Svaki donositelj lika medvjedića izrezanog iz pakiranja bilo kojeg Lino proizvoda, ostvaruje besplatan ulaz. 

 

Omiljeni hrvatski medvjedić Lino i ove godine podržava Znanstveni piknik jer zna koliko je znanost korisna, a koliko može biti i zabavna. Za sve koji dođu pripremio je velika iznenađenja.

Zaljubljenici u tehnologiju i budućnost, moći će tijekom sva tri dana isprobati HoloLens naočale i družiti se s hologramom Lina.

Na pikniku vas očekuje i radionica pečenja palačinki za mališane u dobi od 6 do 10 godina, za koju je potrebno unaprijed se prijaviti na e-mail adresu anja.ancic@gmail.com  
Radionica počinje edukativnim programom „Znanost o jajima“ i vježbom razbijanja jajeta. Potom djeca kroz pripremanje smjese za palačinke uče omjere, peku ih i u konačnici degustiraju pripremljene palačinke s Lino ladom.

Pojedinačna ulaznica za piknik stoji 10 kuna, dok je obiteljska 25 kuna, no svaki donositelj lika Lino medvjedića izrezanog iz pakiranja bilo kojeg Lino proizvoda, moći će ostvariti besplatan ulaz. 

Za više informacija posjetite internetsku stranicu Znanstvenog piknika ili njihov Facebook profil.