Tako je na sam blagdan Svetog Nikole, vrijednom donacijom računalne opreme, Podravka uz partnera B.T.C. razveselila djecu i zaposlenike u Dječjem vrtiću Tratinčica u Koprivnici. Oprema će od sada biti korištena na svih 11 lokacija vrtića, a donirana su četiri prijenosna računala, stolno računalo te oprema za ispis, kopiranje i skeniranje.

Prigodnom i veselom programu koji su pripremila djeca vrtića Tratinčica, pridružili su se i omiljeni Lino te „Sveti Nikola“ koji su se pobrinuli da se dječje čizmice napune Podravkinim slatkim proizvodima.

Svečanosti je prisustvovalo i šestero osnovnoškolaca iz Koprivnice, stipendista Podravke za Algebrinu digitalnu akademiju. Naime, Podravka se kao partner pridružila projektu Digitalne akademije, Algebrinom programu digitalnog obrazovanja za osnovnoškolce, koja je od ove školske godine prisutna u čak 18 hrvatskih gradova.


U sklopu ovog projekta, Podravka stipendira po jedno dijete u svakom od gradova, kako bi što više djece dobilo priliku na kreativan i zabavan način iskoračiti u digitalni svijet i steći važna znanja kao nadogradnju njihovog redovnog obrazovanja. U sklopu podrške digitalnom obrazovanju djece, tijekom trajanja proljetnih školskih praznika, Podravka će organizirati i „Malu školu informatike“ za zainteresiranu djecu zaposlenika Podravke.
 

„Danas je, bez obzira kojim se poslom bavimo, nezamislivo biti uspješan i konkurentan bez informatičkog znanja i praćenja novih tehnologija. Stjecanje ovih vještina važno je od najranije dobi, kao sastavni dio obrazovanja i pripreme mladih za globalno tržište rada. Podravka, kao odgovoran član zajednice, pokreće i podržava razne projekte i inicijative kako bi što više djece u vrtićima i osnovnim školama dobilo uvjete za tehničku i informatičku izobrazbu.“ – izjavio je Marin Pucar, predsjednik Uprave Podravke.