Drugu godinu zaredom održava se Algebrina Digitalna akademija, a ove godine Lino je pravim entuzijastima koji žele postati digitalne nindže omogućio stipendije za Akademiju. Dijelilo ih se čak 18, a uvjet je bio napisati kako vidiš Čokolino budućnosti. 

No, i svi ostali koji su sudjelovali i slali super priče, dobit će poklon paket Lina jer su zaslužili.

Evo dobitnih prijava:

1. Ivana V. Znači... Lino u budućnosti vidim u školama i čekaonicama cijele Hrvatske gdje će svi koji ondje borave imati priliku brzo, povoljno i ukusno objedovati. U Linomatima bi se nalazila pakiranja grčkih jogurta s ukusnim jastučićima raznih punjenja, tostovi s malim nožićem i Lino ladom od kokosa, mliječnom ili klasik ;) Bočice mlijeka na vrhu s Čokolinom. Pudinzi s kuglicama i slične delicije...
2. Dragana S. Čokolino vidim u budućnosti u automatima gdje izađe kao frape u čaši na slamku s komadićima od čokolade ili drugim dodatkom po izboru :)
3. Dragana M. A. Dragi Lino, moje cure vide u budućnosti Linu i Lina kao obitelj LINIĆ. Dakle, vrijeme je za prinovu u obliku novih likova/proizvoda/aplikacija. Sjajna je ideja za akademiju!
U svakom slučaju šaljemo ti puno pusekića! 
4. Martina E. V. Znate onu foru da je Čokolino za malene? Naravno da je, ali tajna koju svi znamo je da ga i veliki često „kradu“ malenima. Najbolje da Čokolino koji svi traže ubuduće dolazi s malim lokotom i malom igračkom Linom koji priča zagonetke. Lokot se otvara na otisak malih prstića bez koda, a veliki moraju unijeti kod od jednog broja da bi došli do Čokolina. Djeca mogu zatvoriti svoj Čokolino lokotom i upaliti Lina da ga čuva. Veliki će morati riješiti zagonetku ili mogu tražiti pomoć malenih.
5. Iva B. S. Ja se zovem Lina i imam 9 i po godina. Prije sam htjela biti slikarica, ali u zadnje vrijeme bi radije bila nindža i to digitalni. U budućnosti bi Lino Čokolino mogao isto postati digitalni nindža koji će osnovati svoj online klub i restoran u kojemu će s prijateljima posluživati njegove proizvode, najviše Čokolino. Hrana će se kupovati preko posebne aplikacije gdje će jednim klikom roboti donositi naručeno. Lino će isto odrasti i biti kao Yoda iz Star Warsa – mudar, hrabar i vješt.
6. Elis B. Njegovo visočanstvo Čokolino, neodoljivog okusa, generacijama je omiljena hrana za cijelu obitelj. Taj status će zadržati i u budućnosti okrećući se sve više digitalizaciji, donoseći pozitivan učinak i na brand firme. Kutija je bežično povezana s mobilnim telefonom i tako osvjetljava pojedine dijelove Čokolino kutije. Aplikacija na mobitelu daje nutricione informacije o Čokolinu, podatak koliko ga je preostalo u kutiji, recepte koji se mogu raditi s Čokolinom, istek roka valjanosti te nabavka tog istog Čokolina putem mobilne trgovine ili m-commerce. 
7. Nikolina V. Š. Čokolino budućnosti zamišljam s malo više posto tamnije čokolade pomiješan s komadićima sjeckane čokolade, lješnjaka ili oraha. 
8. Ana B. V. Čokolino i njegov kultni medvjedić spremno koračaju ka budućnosti, što pokazuje dosadašnja komunikacija i angažiranost na socijalnim platformama, Lino aplikacija i sluh tvrtke za nove trendove/tehnologije. U budućnosti mislim da bi uz djecu Lino mogao targetirati tinejdžere - cool Lino aplikacijom koja bi to pratila i proširenjem ponude Čokolino okusa (kao što je Čokolino Fit i Plus) ili neke nove linije proizvoda. Čokolino svakako vidimo u budućnosti, bez velikih promjena, samo pokoji upgrade.
9. Marina B. Moj Matko u budućnosti vidi Lino aparate po gradu, kao što ima aparata za kavu, tako neka budu i Lino aparati. Nada se da će Lino uvesti dostavu svojih proizvoda pomoću dronova. U bilo koje doba dana da mogu doći do svoje omiljene hrane!
10. Melita B. K. Školarcima  fali Čokolino koji bi mogli ponijeti u školu kao npr. müesli žitnu pločicu, ukusni i zdravi međuobrok u školi ili žitnu pločicu koju možemo ubaciti u čokoladno/obično/zobeno/mlijeko i nabrzinu imati svjezi Čokolino u školi. Voljeli bismo u 0.5l bočici kokosovog/bademovog mlijeka ispod čepa imati malo Čokolina pa kad se čep okrene Čokolino smjesa se ispusti u mlijeko, smućka i eto nam Čokolina koji mozemo napraviti bilo kad i bilo gdje.
11. Ana M. Čokolino budućnosti vidim tako da u svakom pakiranja Lina, Čokolina, Ljesnjak Čokolina, pahuljica... bude bar kod za internet igrice s Linom i tako osim okusom i kroz igru djeca uživaju.
12. Ivor V. Budućnost Čokolina mora biti duža od njegove povijesti. Želim da se napravi aplikacija poput "smart boarda" -interaktivni prikaz - učenje o zdravoj hrani i Čokolinu, recepti za deserte i kolače uz upotrebu Čokolina - jednostavni i za dječje ruke, ali tako da svi korisnici aplikacije mogu interaktivno stavljati i komentirati slike i recepte. "Smart board" bio bi poveznica iskustva, informacije bi se dijelile brzinom svjetlosti i do Kanade do moje sestrične koja obožava Čokolino.
13. Anđelko V. Čokolino "to go" aparati postavljeni na školskim rutama i popularnim lokacijama za vježbaće i rekreativce s djecom. Aparat bi automatski dozirao i grijao mlijeko te dodavao Čokolino u čašu. Dodatno bi imao sportski program s izborom kvalitetnog proteinskog praha i dobrih ugljikohidrata te zdravih žitarica (npr. zobenih pahuljica) s okusom Čokolina gdje bi vježbač kroz opcije odabirao omjer ili imao predefinirane omjere prema vježbama (trčanje, street workout) i ciljevima (mršavljenje, dobivanje mišića).
14. Dajana G. Lina u budućnosti vidim kako živi u Linogradu s Ladom i punooo malih Linića. Čokolino pakovanje vidim kao krasno ukrašenu vrećicu, s njegovog imanja Linograda, gdje je sve šareno i puno sadržaja, igračkica i malenih kutijica Lino proizvoda za malene Liniće, a Lino i Lada zagrljeni i nasmijani.
15. Marko K. Čokolino u budućnosti zamišljam da umjesto vodovoda bude Čokolinovod i  da isprogramiram gustoću i toplinu prema željama svih ljudi da budu sretni. 
16. Lidija Z. Čokolino budućnosti vidim u bočici. Na vrhu bočice doza Čokolina u vrećici koja se okretanjem čepa probuši i slasni Čokolino miješa s raznim vrstama mlijeka iz te iste bočice. I kako ne bi bilo grudica, s unutarnje strane čepa je plastična rešetkica koja razbija grudice.
17. Antonia T. Čokolino budućnosti će biti proizvod dostupan cijelom svijetu jer će Lino preko Facebooka pričati s cijelim svijetom o tome kako je Čokolino fin, zbog čega će morat naučiti puuuno stranih jezika. Čokolino budućnosti će biti proizvod s različitim vrstama čokolade, u kombinaciji s keksićima ili žitaricama. Bit će pakiran i spreman da se brzo naruči i isporuči kad god se zaželim porcije, najbolje preko mobitela jer to svaki dan koristimo. Čokolino budućnosti je i u automatima u školi gdje mogu brzo složiti ukusni obrok za veliki odmor, a platiti mobitelom.
18. Stela Š. Kako vidim Čokolino budućnost? Čokolino u budućnost hrana je astronauta. Nakon obroka Čokolina dugo si sit i u ustima još dugo fini okus ostaje. Čokolino je zaslužio da bude na jelovniku posade svemirske postaje.