Velika želja mi je otići na utakmicu Intera.

 

Problem? Za Sportske novosti i Lino višebojac želja Lucije Mudrinić (12,5) sasvim normalna stvar. Lucija je trebala napraviti “samo” jedno - pobijediti sve Lino osnovnoškolce u Hrvatskoj, reći “želim vidjeti Inter u živo” i to je to. Prošle godine napravila je prvi dio posla, Sportske novosti, Podravka, Hrvatski Telekom i Rost Šport svoju polovicu Lucijina sna ispunili su potkraj svibnja. I ne samo Lucijina. Naime, šestašica iz Splita dobila je društvo. Još čak četiri Lino pobjednika rekli su: “Idemo i mi u Milano!” Ivana Ahmetović (15) iz Karlovca, Monika Mališa (16) iz Pazina, Roko Tarle (16) iz Korčule i Luka Jelić (13) iz Orahovice. 

Lino avantura počela je u Milanellu gdje je uzbuđene pobjednike na ulazu dočekala posebna Zvonimir Boban! Wow! OK, nisu to rekli, ali takav su izraz lica imali. Još kad ih je Zvone izgrlio...

Da su negdje drugdje morali hodati sat vremena, bilo bi "ne mogu više", ali po Milanellu su mogli hodati satima. Oduševila ih je teretana, bazeni, teren pod balonom, vreće za boks usred zelenila... no pravi trans je nastao u svlačionici Milana.

- Pogledaj, Balotelli! - oduševljen je bio Luka.

Jasno, Balotellijev ormarić u trenu je postao fotoatrakcija.

- Ovdje bih te rasturio - prijetili su si Luka i Roko pokraj biljarskog stola na kojem je Boban nekad bio glavni frajer (to nam je prišapnuo striček iz kampa)...

- Klinci, može jedan sok?

Odbiti popiti sok iz čaša iz kojih piju igrači Milana? Može dva soka? Petero Lino višebojaca u nekoliko minuta postali su zanimacija gotovo svih u Milanellu. Mogli su što su poželjeli…

Zvone je dobio veeelikooo hvala, još veće osmijehe, a Višebojci su nastavili svoju avanturu kod Milanova ljutog rivala Intera.

- Imamo li karte za utakmicu? - nestrpljiv je bio Roko.

Karte? Hm... Imamo, i to ne pet, nego - deset! Za ovo je, pak, “kriv” Mateo Kovačić. Hrvatski reprezentativac u Interu osigurao je Višebojcima čak po dvije ulaznice.

- Ma nema veze, nek’ se nađe, ako se koja izgubi - sa smiješkom će Mateo.

- Pogledajte u prtljažnik, čeka vas iznenađenje - obavijestio ih je "veliki" Luka.

- Dresovi! - vrisnuli su i odmah je počelo odijevanje.

- Ovako već mogu ići na utakmicu – rekao je Roko.

Pet "Kovačića" na leđima bilo je spremno. Iako je vani poprilično puhalo, nisu se dali. Staviti jaknu preko "Kovačića"?! Ma nema šanse!

- Pogledajte, stigao je Kovačić tim! - upirao je jedan Interov navijač prstom u hrvatske klince.

- Mislim da će Mateo zabiti dva gola - počeo je Luka raspravu na San Siru.

- Ja mislim da će jedan - procijenio je Roko.

Inter je od Udinesea izgubio čak 5:2.

- Ma nema veze, baš nam je bilo super - tješio je društvo Luka.

- Jedva čekam da ih vidim, ali ne mogu obećati da ću stići – javio se Mateo.

Nije stigao do tribine s Višebojcima, ali opet se javio:

- Želim vam sretan put i hvala im što su bili na mojoj utakmici. Žao mi je što smo izgubili, ali zato moraju doći opet da me vide kako pobjeđujem.

Mateo je tako bar malo ublažio razočaranje što su nakon dva dana morali doma.

- Mi bismo ostali u Milanu…

Milano im je donio san, ali možda više od svega, nove prijatelje.
 

Kristina Dominković (SN)