Tijekom ove akcije medvjedić Lino posjetiti će 60 vrtića širom Makedonije te donirati Lino dječju hranu za više od 15 000 djece. U sklopu akcije organizirano je prikupljanja odjeće i igračaka koje će biti donirane ustanovama u nadležnosti Ministarstva rada i socijalne politike, kao i djeci materijalno i socijalno ugroženih obitelji u Makedoniji. Svako dijete može biti dobar Lino prijatelj  darujući svoje igračke i odjeću koju više ne koristi svojim prijateljima širom Makedonije. Svakom djetetu koje donira igračke Lino osobno uručuje poklon i lijepu prijateljsku uspomenu.

Do sada akcija bilježi više nego odličan odaziv. Medvjedić Lino posjetio je više od 50 vrtića, podijelio više od 10.000 obroka Lino Čokolina te prikupio mnogo igračaka, slikovnica i odjeće koje će uskoro biti i podijeljene.

Podravkin je glavni cilj, od njenog osnutka do danas, uz proizvodnju visoko kvalitetne i zdrave hrane, društveno odgovorno poslovanje, unapređenje zajednice, poboljšanja života građana i zaštite okoliša. Zbog toga Podravka kontinuirano ulaže u humanitarne projekte, održivi razvoj, kulturu, umjetnost i sport.

2007.g realiziran je sličan projekt u dječjim vrtićima diljem Makedonije i tada je donirano oko 15.000 obroka. Za ovaj projekt Podravka je dobila plaketu za doprinos u Humanitarnim projektima od Ministarstva rada i socijalne politike Republike Makedonije.

Podravka poziva i potiče druge tvrtke da na sličan način sudjeluju u aktivnostima koje će omogućiti rast i razvoj zajednice, što će osigurati bolju budućnost za našu djecu.