Od 27 prijavljenih proizvoda, čak su 23 Podravkina proizvoda nagrađena ovim odličjem, a među njima je i mnogima omiljena Lino lada milk.

Osim nje, znakom Superior Taste Awarda ove godine okitili su se i Podravka Ajvar, Podravka pasirana rajčica, Podravka juha od koprive sa sirom, Dolcela puding vanilija, Eva skuša fileti, Delikates pileća jetrena pašteta s čvarcima, Delikates namaz od slanutka hummus, Podravka krem juha od špinata, Podravka krem juha od rajčice te Vegeta Grill BBQ marinade.

Uz sva dobivena priznanja, Podravku je stručni žiri nagradio posebnim priznanjem „Crystal Taste Award“ za Podravka čaj Limun limeta. Riječ je o nagradi dodijeljenoj za proizvode koji su 3 godine zaredom nagrađeni najvišom ocjenom od 3 STA zvjezdice i to od strane 3 različita panela degustatora.

Prema ocjeni stručnog žirija Međunarodnog Taste & Quality Institute, priznanje Superior Taste Award, kao potvrda kvalitete Podravkinih proizvoda, uručeno je na ceremoniji dodjele nagrada održane 2. lipnja u Bruxellesu. Proizvode ocjenjuje žiri sačinjen od renomiranih europskih šefova kuhinja i sommeliera iz kulinarskih institucija, metodom slijepog testiranja, pri čemu među ostalim, osobitu važnost pridaju ocjeni okusa, mirisa, teksture i izgleda proizvoda.

Institucija Superior Taste Award nagradila je izvrsnost kvalitete okusa Podravkinog asortimana, ali i našu inventivnost i hrabrost u dizajnu okusa. Ove nagrade dodatno vidimo i kao poticaj za razvoj i kombiniranje novih okusa, odnosno sastojaka, koje će naši stručnjaci itekako znati primijeniti, a naši potrošači, uvjereni smo, znati prepoznati", istaknula je na ovogodišnjoj dodjeli dr.sc. Jasmina Ranilović, direktorica Podravkinog sektora Istraživanje i razvoj.

Od 2008. godine, kad je prvi puta sudjelovala na navedenom natjecanju, pa do danas, na samom vrhu kulinarske svjetske ljestvice smjestilo se više od 70 Podravkinih proizvoda, koji svojim okusima, kvalitetom i dizajnom svakodnevno privlače potrošače u više od 40 različitih zemalja svijeta.