Kroz posebno priređen ovogodišnji zabavno edukativni program publika je imala priliku uživati u izvedbama talentirane djece i poželjeti da 11.  festival dječije pjesme dođe što prije.

Festival su otvorile mostarske mažuretkinje sa svojim dječjim sastavom „malim pčelicama“ i kadetkinjama. Nakon njihovog nastupa publika je imala priliku prisjetiti se dosadašnjih festivala i pobjedničkih pjesama, a plesna grupa “Libertas“, pod vodstvom baletne umjetnice Dajane Popović, izvela je koreografiju za svaku pubjedničku numeru.

Lino Fest je jedan od naših najdražih strateških projekata koji sa ponosom podržavamo od prve godine pa sve do danas. Sa udrugom Libertas smo pronašli zajednički cilj da napravimo kulturnu manifestaciju za djecu koja će biti edukativna i pomoći mališanima u glazbenom razvoju kao i u sklapanju prijateljstava sa djecom iz drugih gradova i država. Drago nam je da je cilj ostvaren i radujemo se svim godinama Lino Festa koje su pred nama, rekla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Jubilarni Lino Fest za razliku od prethodnih festivala nije bio natjecateljskog karaktera. U glazbenom dijelu programa nastupili su sudionici dječjih festivala iz regije i to iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Tuzle, Zagreba, Beograda, Podgorice, Novog Sada, Skopja, Splita, Ljubljane, Užica i drugih gradova.

Lino medvjedić bio je domaćin koji je tjekom večeri dočekivao goste i vodio ih, uz voditelje Mladena Jeličića -Troku i Nevenu Rosuljaš, kroz revijalni program u kojem su publiku podsjetili na  prethodne godine.

Ponovo su pričali najljepše bajke svijeta, prisjetili se „Ljubavi koja nema kraj“, učili o bosanskom kraljevstvu Kulina-bana i „Stoljećima koja govore glazbom“, o grčkim filozofima, borili se i za dječija prava, te za obilazak mnogih gradova u BiH i regije.

Direkcija Festivala dodijelila je priznanja skladateljima i pjesnicima koji su bili zastupljeni svojim pjesmama na Lino Festu u proteklih deset godina, a zajedno sa gostima i prijateljima Lino Festa na druženju nakon oficijelnog dijela proslavljen je 10. rođendan uz rođendansku tortu naravno, a sudionici festivala mogli su uživati u službenim grickalicama festivala Lino pilowsima.

Podravka sa svojim brandom Lino već tradicionalno podržava Lino fest želeći na taj način dati svoj doprinos razvoju kulture u Bosni i Hercegovini. Ujedno želi  omogućiti djeci kontakte s umjetničkom glazbom, upoznavanje i doživljavanje glazbe kao umjetnosti uz direktono stjecanje vrijednih glazbenih iskustava, kako bi djeca bila spremnija i fleksibilnija za dalji glazbeni razvoj.