Tom prigodom publika će imati priliku prisjetiti se dosadašnjih festivala i pobjedničkih pjesama, a plesna grupa “Libertas“, pod vodstvom baletne umjetnice Dajane Popović, pripremit će koreografiju za sve pobjedničke pjesme.

“Pnosni smo da ove godine organiziramo već 10. Lino Fest i da ćemo ugostiti  neke od dosadašnjih pobjednika i voditelja Festivala. I ovogodišnja manifestacija ima za cilj glazbeni odgoj djeteta, zbližavanje djece iz cijele regije i razvijanje ljubavi prema glazbi i kulturi”, istakao je Mario Pejić, autor Festivala.

 

U glazbenom dijelu programa, koji ove godine nije natjecateljskog karaktera,  nastupit će sudionici dječjih festivala iz regije. Na 10. Lino Festu  predstavit će se mališani iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Tuzle, Zagreba, Beograda, Podgorice, Novog Sada, Skopja, Splita, Ljubljane, Užica i drugih gradova.

Direkcija Festivala dodijelit će priznanja skladateljima i pjesnicima koji su bili zastupljeni svojim pjesmama na Lino Festu u proteklih deset godina, a neki od njih su Minja Subota, Jovan Adamov, Rajko Dujmić, Šima Jovanovac, Svetlana Milić, Ognjen Bomoštar, Besim Spahić i drugi. Prvi puta će na Lino Festu nastupit će  i male Mostarske mažuretkinje koje će izvesti svoje dvije točke. 

Izuzetno smo ponosni da Lino Fest već 10 godina okuplja mališane koji svake godine pokazuju veliko zanimanje za glazbu, umjetnost i kulturu. Drago nam je da je Lino Fest postao međunarodni i da svake godine ugosti sve veći broj djece iz regije jer je to idealna prilika da se djeca druže i upoznaju svoje vršnjake iz drugih krajeva. Podravka već tradicionalno daje svoj doprinos ovoj značajnom Festivalu i vjerujemo da će ovogodišnji jubilarni Lino Fest biti poseban te oduševiti kako same sudionike tako i publiku, rekla je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Ulaznice su u prodaju po cijeni od 6 KM na blagajni BKC-a.