Beba u razdoblju između 4. i 6. mjeseca života savladava mnoge vještine. To je vrijeme intenzivnog rasta i razvoja koji, između ostalog, obilježava i početak dohrane. Kao nadogradnja djetetove prehrane, početak dohrane predstavlja uzbudljiv i važan događaj za svakog roditelja i bebu jer otvara novi svijet okusa, tekstura i mirisa.

Kako bi prvi polučvrsti obroci za vašu bebu bili sigurni, odaberite visokokvalitetne obroke prilagođene njenim individualnim potrebama i uzrastu

Zašto baš žitarice?

Žitarice čine temelj uravnoteženog obroka te su prema novijim preporukama najprikladnije za uvođenje dohrane. Kroz konzumaciju žitarica mališani dobivaju niz potrebnih nutrijenata, važnih u njihovom pravilnom razvoju. No, zbog preosjetljivosti dojenčadi na gluten, prvi odabir trebao bi biti usmjeren na žitarice koje gluten ne sadrže, kao što su riža, proso, heljda i kukuruz.

Lino žitne kašice, razvijene s posebnom pažnjom i u suradnji s pedijatrima, nutricionistima i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom iz Zagreba, ne sadrže gluten, kao ni dodane šećere, bogate su vitaminima i mineralima, među kojima i folnom kiselinom te niacinom, a dobar su izvor kalcija, željeza i joda.

Lino 3 žitarice, Lino riža banana i Lino riža s jabukom i mrkvom kašice obogaćene su probiotikom tj. kulturom bifidobacterium lactis koja pogoduje probavnom sustavu, smiruje upalne i alergijske reakcije te jača imunitet.

Lino asortiman prilagođen uzrastu 4+ nudi četiri raznolika okusa:

- Lino 3 žitarice: riža, proso, heljda

- Lino riža i banana

- Lino riža s jabukom i mrkvom

- Rižolino

Napomena: Ukusne i slasne Lino žitne kašice preporučljive su i djeci starijeg uzrasta, ali i odraslima koji žele lagan, hranjiv i zdrav obrok ili imaju poteškoća s probavom.