Baš kao što i priliči eugenijalcima, kako svoje učenike ponosno naziva ravnateljica Božica Majhen. Sve što su radili bilo je za 10. Od prelijepih maski među kojima su se u maštovitosti isticali učenici područne škole Novaki pretvoreni u Lino gusare, preko transparenata među kojima je za nagradu izabran onaj 4. b, do gromoglasnog navijanja u kojemu se isticao dječak Mateo Mihalić.

Odlični su bili i mali plesači kauboji, zbor s pjesmom o Podravki te autorica pjesmice o dječjem raju Ena Knežević. Glasno navijanje s tribina kojemu su se pridružili i brojni srednjoškolci koji su došli poviriti što se to događa u njihovoj dvorani nije se prekidalo ni minute, a najjače je bilo kada su izazivači sportskih gostiju izašli na teren.

Lana Antolović pucala je penale atletičarki Doroteji Santi, inače trećoj u krosu na Balkanu proglašenoj za sportašicu godine u Slatini, a Filip Grahovac morao je priznati da je njegov otac Josip, inače svjetski veteranski prvak u hrvanju, bolji izvođač jedanaesteraca. Vrlo dinamične su bile i borbe malih višebojaca pod budnim okom posebnog suca Marijana Presečana, svjetskog prvaka u bacanju diska i viceprvaka u bacanju kugle u konkurenciji sportaša s invaliditetom.

Eugenijalci su dobili i nove sportske junake. To su Marin Zdelar, uzoran učenik i odlični nogometaš, i Mateja Klement, svestrana sportašica koja se nada da će Slatinu dostojno predstavljati na finalu Lino višebojca u Koprivnici.