Peti po redu Znanstveni piknik održat će se u kompleksu filmskih studija Jadran filma u Zagrebu od 23.-25.09.2016. Riječ je o međunarodnom projektu popularizacije znanosti i umjetnosti u organizaciji Udruge profesor Baltazar, Instituta Ruđer Bošković i Mreže popularizatora znanosti. 

Prikupljanje sredstava

Udruga profesor Baltazar od 07.09.2016. provodit će crowdfunding kampanju na platformi Indiegogo za izradu vanjskog eksponata Newtonovo njihalo. 

 

Ove godine po prvi puta piknik ima i zemlju partnera – Sloveniju, a o svim aktivnostima i ekstra doživljaju posjetitelja brinut će 500 edukatora i volontera kroz niz predavanja, prezentacija, radionica, znanstvenih show programa, kazališnih edukacijskih predstava i sličnih formata.

Očekivani broj posjetitelja je 50.000, organizirani su dolasci osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske jer je događaj ušao u program odobrenih školskih izleta, a subota i nedjelja su family days. 

Svi posjetitelji ekskluzivno će moći prisustvovati i pokusima na dva 3D food printera koji će printati lik medvjedića Lina od Lino lade. 

Pozivamo vas da udružite s nama snage u prikupljanju sredstava za kupnju jednog od najvažnijih eksponata budućeg ZEZ centra (Znanstveno-edukativno zabavni centar) - gigantskog Newtonovog njihala, putem crowdfunfing kampanje.

Pojedinačna ulaznica za piknik stoji 10 kuna, no svaki donositelj lika Lino medvjedića izrezanog iz pakiranja bilo kojeg Lino proizvoda moći će ostvariti besplatan ulaz. 

Vrijedni edukatori i znatiželjni Lino vas očekuju!