Kad su vani dani dugi, a temperature visoke, nema mi boljeg od kampiranja uz hladnu rijeku. Dobro, ima nešto bolje - kampiranje u dobrom društvu, a ovaj put sa sobom sam poveo Ladu.

- Ovdje je tako lijepo! Hvala što si me pozvao da ti se pridružim, ne znam kako bi mogla odbiti ovako nešto - ushićena je bila Lada kad sam stigli na mjesto gdje ćemo danas podići kamp.

- Često dolazim ovdje, opušta me gledati vodu i zvijezde kad padne mrak. Slobodno razgledaj prirodu oko nas dok ja slažem kamp - rekao sam joj skidajući težak ruksak s leđa.

Sad kad su kamp i šator podignuti, već sam i pošteno ogladnio, mogao bih nam pripremiti neku klopu prije nego padne mrak - pomislio sam taman u trenutku kad se Lada vratila do kampa.

- Stigla si u pravi čas, jer upravo sam krenuo raditi Palačinke bucke, moj omiljeni snack za kampiranje. Smjesa je spremna, tavica je već na plameniku, još kad bih samo znao kamo sam stavio Lino Ladu duo - govorim Ladi dok se okrećem oko svoje osi, pogledom tražeći svoju najdražu teglicu.

- Samo trebaš pitati, stavila sam je u svoj ruksak da ti ne moraš nositi sve - nasmiješi se Lada s Lino Ladom duo u ruci.

Znao sam da na nju mogu uvijek računati, baš kao što je i ona znala da može računati na palačinke na ovom kampiranju - pomislim i okrenem prvu palačinku.

- Ova je samo tvoja, navali i reci kakva je. Samo ne zaboravi namazati palačinku prije, jer vidim kako ju već gledaš - smijem se dok stavljam palačinku na tanjur.

-  Čista fantazija, tko bi rekao da možemo uživati u ovakvim delicijama na kampiranju, iznenađuješ me iz dana u dan - kazala je Lada zadovoljno.

Već je nestalo sunca i lagano je padao mrak dok smo završili s jelom i siti ležali uz rijeku, pa smo s dolaskom noći krenuli s pripremama za spavanje u vreći i šatoru.

- Lino, spavaš? - čujem Ladin glas taman kako sam sklopio oči.

- Ne, budan sam još, reci - odgovorim joj kratko, već mrmljajući pred san.

- Malo sam razmišljala sad kad ležimo ovako u vreći za spavanje… Ne čini li ti se kao da smo mi sad zamotani poput palačinke - izvali Lada i natjera me u smijeh.

-  I to ne bilo kakva, već ona s Linom i Ladom, duo - odgovorim joj i oboje briznemo u plač od smijeha. A sad - laku noć :)