Veljača je mjesec ljubavi. Imaš li tajnu simpatiju, sada imaš super priliku pokazati kako ima posebno mjesto u tvom srcu. Uloži malo truda u izradu posebne čestitke i razveseli svoju simpatiju lijepom gestom. Budi bez brige, sve ću ti objasniti i pokazati, pa će ti biti skroz lako napraviti super slatku i originalnu čestitku. Meni je trebalo malo hrabrosti da napravim čestitku za Ladu, ali sam se potrudio i siguran sam da joj se svidjela.

Naravno, i jako dobar prijatelj i prijateljica, ali i svi iz tvoje obitelji, isto će se razveseliti napraviš li i njima čestitku i pokažeš im koliko ih voliš. A kad vidiš kako će svima biti drago, potrudi se izraditi čestitke i za druge prilike: rođendane, imendane, blagdane...

Za izradu čestitke će ti trebati:

  • Karton  i papiri u raznim bojama
  • Flomasteri u boji ili srebrni flomaster, ovisno o podlozi
  • Škare za papir
  • Ljepilo
  • Šljokice, perlice, razni ukrasi po izboru

 

1

Presavij karton ili deblji papir (crvene ili neke druge boje) i na njemu nacrtaj oblik srca te ga pažljivo izreži tako da ostane spojen samo na jednom dijelu sa strane, najbolje gdje je linija srca ravna - kad se čestitka rastvori, imat ćeš dva spojena srca.

2

Čestitku izvana dodatno ukrasi. Napiši ime osobe za koju je pripremaš, ukrasi je kolaž papirom, šljokicama, oboji je raznim bojama, nalijepi nekoliko srca raznih veličina i boja.

3

Ostaje ti još smisliti tekst za unutrašnjost čestitke. Kad smisliš tekst, prvo ga napiši na papiriću - a zatim ga lijepo i polako prepiši u čestitku. Super ako smisliš stihove!

Nije li super napraviti nešto posebno za drage nam osobe, razveseliti ih i pokazati im koliko ih volimo :).